Mengdelesing gjør oss flinkere

Etter mange år i gamet, i.e. arabisk som fremmedspråk, vet jeg at mange -meg selv inkludert - ønsker seg lesestoff som møter oss på det nivået man er i språkinnlæringsprossessen og som gir motivasjon og leselyst. Å finne (autenisk) lesestoff som ikke oppleves som for vanskelig er en relativt strabasiøs affære, men det heter jo at mengdelesing øker språkkompetansen så derfor er det absolutt verdt å streve litt for at arabiskelever og -studenter i Norge skal kunne finne godt lesestoff. På denne siden deler jeg derfor bokoppdagelser og kommer med anbefalinger for egenlesing.

De fleste biblioteker vil ha arabiskspråklige bøker som man kan sjekke ut selv, men Det flerspråklige biblioteket i Oslo har mye arabisk litteratur og egen konsulent for arabisk som kan gi råd og veiledning om man ønsker det:

https://dfb.nb.no/ 

 

نجيب محفوظ - من البداية

Faktabok om den egyptiske forfatteren Naguib Mahfouz (nobelprisen i litteratur i 1988) Målgruppe: arabiskspråklige barn og ungdommer (10+), super som lesetrening for elever og studenter som driver med arabisk som fremmedspråk. Krevet at man har noen år med studier bak seg. God og lesbar font. Ikke vokalisert, men med tegninger som hjelper litt på vei. Nyttig ordforråd og godt språk.  

http://www.arabchildrensliterature.com/node/924

Arabic Stories (A bilingual Reader -Arabic English)

En flott bok med enkle korte tradisjonelle historier på arabisk og engelsk og supernyttig MP3 lydmateriale inkludert (CD bak i boken). Arabisk tekst ikke vokalisert, passer for elever/studenter som har holdt på noen semestre (noen år). Originale arabiske historier som er tilrettelagt for fremmedspråksundervisning, evt også morsmålsundervisning.

http://www.amazon.com/Arabic-Stories-Language-Learners-Traditional/dp/0804843007/ref=pd_rhf_dp_s_cp_2?ie=UTF8&refRID=1JV63BENQSRZDY72F9T2